Bästa laddboxen 2023

Skrivet av: CJ

Uppdaterad:

Elbilar är på frammarsch och det blir allt viktigare att välja rätt laddbox för att säkerställa en smidig och effektiv laddningsupplevelse hemma. Men vilken laddbox är rätt för dig? Låt oss ta en titt på några av de hetaste modellerna på marknaden och utforska deras unika egenskaper som får dem att skilja sig från mängden.

Den här sidan innehåller reklamlänkar. Det innebär att EVfakta får en liten provision om du handlar en produkt efter att ha klickat på vår länk. Det kostar dig inget, och hjälper oss driva sidan vidare. Tack!

Välj rätt laddbox för hemmet

Zaptec Go

Flexibel och prisvärd

Zaptec Go är laddboxen som passar alla bilar. Packad med premiumteknik är laddboxen alltid ansluten och uppdaterar sig automatiskt med de senaste funktionerna och uppdateringarna. Allt du behöver göra är att ladda din bil.

6 479 kr hos Evify
(inkl. skatteavdrag)

Med den ökande populariteten av elbilar blir valet av rätt laddbox för hemmabruk allt viktigare. Att välja en laddbox som uppfyller dina individuella behov är avgörande för att säkerställa en smidig och effektiv laddningsupplevelse. 

Viktigast att tänka på när du ska välja laddbox

När du väljer en laddbox är det viktigt att tänka på följande saker:

  • Laddningshastighet och strömstyrka: Beroende på dina behov och önskemål kan du välja en laddbox med högre laddningshastighet och strömstyrka för snabbare laddning, eller en som passar för normal daglig användning. 22 kW är en vanlig styrka som passar de flesta.
  • Anslutnings- och kompatibilitetskrav: Se till att laddboxen är kompatibel med din elbil genom att kontrollera vilken typ av laddningskabel och kontakt som krävs.
  • Säkerhetsfunktioner och certifieringar: Se till att laddboxen har nödvändiga säkerhetsfunktioner och certifieringar för att garantera en säker laddningsprocess.
  • Användarvänlighet och tillgängliga funktioner: Undersök vilka funktioner som erbjuds, som smarta app-styrningar, schemaläggning av laddning, och så vidare, för att göra laddningsprocessen så bekväm som möjligt.
  • Garantier och support: Kontrollera vilka garantier som erbjuds av tillverkaren och se till att det finns tillgänglig support om du skulle behöva hjälp längs vägen.

Bästa laddboxen 2023

Modern laddboxteknik har förbättrat laddningsupplevelsen för elbilägare genom snabbladdning, smarta funktioner, lastbalansering, integrerad energihantering och säkerhetsfunktioner som RFID-autentisering. Dessa tekniker gör laddningen bekväm, snabb och anpassningsbar för användarna.

Men vilka laddboxar är relevanta för dig som är på väg att köpa en? I den här artikeln tittar vi närmare på ett gäng populära modeller:

Zaptec Go – en pålitlig trotjänare

Zaptec Go

Flexibel och prisvärd

Zaptec Go är laddboxen som passar alla bilar. Packad med premiumteknik är laddboxen alltid ansluten och uppdaterar sig automatiskt med de senaste funktionerna och uppdateringarna. Allt du behöver göra är att ladda din bil.

6 479 kr hos Evify
(inkl. skatteavdrag)

Zaptec Go skiljer sig från andra laddboxar på marknaden på flera sätt, vilket gör den till ett köpvärt val för elbilsladdning. För det första imponerar den med sin kompakta design, som är en av de minsta i sin kategori. Den tar minimalt med utrymme och kan smidigt installeras i ditt garage eller på din parkeringsplats utan att vara i vägen.

En annan framträdande egenskap är Zaptec Gos anslutning och uppdateringsförmåga. Genom att vara ständigt ansluten till nätet håller den sig alltid uppdaterad med de senaste funktionerna och förbättringarna. Det betyder att du får tillgång till den senaste tekniken utan att behöva byta ut själva laddboxen. Det är bekvämt och försäkrar dig om att din laddbox alltid är i toppskick.

Passar till alla elbilar

Flexibilitet och kompatibilitet är ytterligare styrkor hos Zaptec Go. Den är utformad för att passa alla laddbara bilar och kan anpassa laddstyrkan efter bilens kapacitet. Det innebär att du kan ladda både nuvarande och framtida fordon utan att behöva uppgradera din laddbox. Det ger dig en problemfri laddningsupplevelse oavsett vilken elbil du äger eller kommer att äga i framtiden.

Säker och välanpassad för svenskt klimat

En viktig faktor att ta hänsyn till är säkerhet och pålitlighet. Zaptec Go lever upp till högsta säkerhetsstandard och erbjuder en imponerande 5-årig garanti. Detta ger dig trygghet och förtroende för att ladda din elbil på ett säkert och pålitligt sätt varje gång.

Slutligen, Zaptec är ett norsk företag som tillverkar sina laddboxar i Norge. Deras produkter är känt för att kombinera skandinavisk design och ledande norsk grön teknik. Detta garanterar en högkvalitativ och pålitlig produkt som är anpassad för nordiska förhållanden. Med Zaptec Go får du en laddbox av hög kvalitet som kommer att förenkla och påskynda din elbilsladdning.

Sammanfattningsvis erbjuder Zaptec Go en unik kombination av kompakt design, anslutning och uppdateringsförmåga, flexibilitet och kompatibilitet, säkerhet och pålitlighet samt högkvalitativ norsk teknik. Det gör den till ett köpvärt val för att enkelt och pålitligt ladda din elbil hemma eller på din arbetsplats.

Säljs hos Evify

Charge Amps Halo – ett bra val i alla väder

Charge Amps Halo

Charge Amps Halo

Vädertålig laddbox med hög slitstyrka

Charge Amps Halo är ett köpvärt val för de som prioriterar en hög IP-klassning i sin laddbox. Med IP66-klassning erbjuder Halo enastående skydd mot vatten och damm, vilket gör den lämplig för tuffa väderförhållanden och långvarig hållbarhet. Denna robusta konstruktion ger ägarna trygghet och pålitlig laddning under alla förhållanden.

7 715 kr hos Evify
(inkl. skatteavdrag)

Charge Amps Halo är en laddbox som har snabbt blivit en favorit på marknaden. Den imponerar med sin höga IP-klassning, kompakta design och ett extra schukouttag. Tillverkad av återvunnen aluminium, har den en flexibel och böjbar 7,5 m kabel som fungerar även vid extrema temperaturer ner till -25 °C.

Halo erbjuder enkel och intuitiv kontroll via molntjänsten eller appen. Här kan du hantera alla funktioner och få tillgång till rapporter och statistik för din laddbox.

Optimerad (men inte så kraftfull) laddning

En av fördelarna med Charge Amps Halo är dess lastbalansering, som möjliggör optimal och effektiv laddning utan att överbelasta elsystemet. Det ger dig snabbast möjliga laddning vid varje tillfälle och förhindrar utlösning av huvudsäkringen på grund av överbelastning.

Laddstyrkan på upp till 11 kW gör att Halo inte är lika kraftfull som många av de andra laddboxarna vi tar upp. Den passar därför bäst för dig som har mindre behov av att snabbt ladda upp ett stort batteri.

Elegant och hållbar design med flera smidiga funktioner

Med sin hållbart återvunna aluminiumkonstruktion är Charge Amps Halo en snygg, säker och effektiv laddbox. Dess smarta timer- och låsfunktioner förenklar vardagen och ger dig full kontroll.

Genom Charge Amps molntjänst kan du smidigt styra din laddbox och utföra olika åtgärder, som att slå på/av uttag, schemalägga laddning, reglera ljusstyrkan och få basstatistik om din laddning.

Charge Amps Halo är ett köpvärt val för de som prioriterar en hög IP-klassning i sin laddbox. Med IP66-klassning erbjuder Halo enastående skydd mot vatten och damm, vilket gör den lämplig för tuffa väderförhållanden och långvarig hållbarhet. Denna robusta konstruktion ger ägarna trygghet och pålitlig laddning under alla förhållanden, vilket gör Charge Amps Halo till ett pålitligt och säkert val för elbilsägare.

Säljs hos Evify.

Charge Amps Aura – hög prestanda för flera bilar

Charge Amps Aura

Charge Amps Aura

Kraftfull laddbox för dubbla bilar

Laddboxen Aura är den kompletta elbilsladdaren som laddar två bilar samtidigt med upp till 22 kW per uttag. Charge Amps Aura har smart lastbalansering mellan uttagen och med tillvalet dynamisk lastbalansering ser du till att få ut så mycket effekt som möjligt, vid varje givet tillfälle.

13 946 kr hos Evify
(inkl. skatteavdrag)

Charge Amps Aura är en köpvärd laddbox av flera skäl. För det första erbjuder den snabb laddning med upp till 22 kW per uttag, vilket minskar laddningstiden avsevärt och gör det bekvämt att ladda elbilen hemma. Dess förmåga att ladda två bilar samtidigt gör den idealisk för hushåll med flera elbilar eller för att dela laddning med vänner och familj.

Laddboxens smarta lastbalansering och möjlighet till dynamisk lastbalansering säkerställer optimal effektutnyttjande och undviker överbelastning av ditt elsystem. Detta ger en effektiv och pålitlig laddningsupplevelse utan risk för strömavbrott eller överhettning.

Charge Amps Aura har också en elegant design i hållbar återvunnen aluminium, vilket gör den till en snygg och stilren tillägg till din bostad.

Många bra funktioner och god kompatibilitet

Den är kompatibel med alla laddhybrider och elbilar, vilket ger dig flexibilitet och möjlighet att använda den oavsett vilket märke eller modell du har.

Ytterligare fördelar inkluderar funktioner som RFID-autentisering, inbyggd energimätning och appanslutning för enkel och smidig hantering av laddningsprocessen. Dess förberedelse för framtidens teknik, som vehicle-to-grid-teknologi och molntjänst, gör den till en långsiktig investering som kommer att hålla jämna steg med utvecklingen inom elbilssektorn.

Sammanfattningsvis är Charge Amps Aura en köpvärd laddbox som erbjuder snabb laddning, flexibilitet, säkerhet och en stilren design. Med dess avancerade funktioner och förberedelse för framtida teknik behöver du inte kompromissa när det gäller att ladda din elbil på ett pålitligt och effektivt sätt. Den är särskilt bra för dig som snabbt och smidigt vill kunna koppla in och ladda två elbilar, samtidigt eller med olika timing.

Säljs hos Evify.

Tesla Wall Connector – anpassad för Tesla-ägaren

Tesla Wall Connector

Smidigt integrerad med Tesla-appen

Pålitlig och användarvänlig laddbox med god laddkapacitet. Genom att använda Teslas app kan du enkelt övervaka och styra laddningen, vilket ger dig en bekväm och anpassningsbar laddningsupplevelse.

6 278 kr hos Evify
(inkl. skatteavdrag)

Tesla Wall Connector Gen 3 är en utmärkt laddbox för hemmaladdning av Tesla-bilar, men även andra elbilar med typ 2-uttag. Med en kraftfull laddkapacitet på upp till 22 kW kan den snabbt och effektivt ladda din bil. Laddboxen levereras med en 7,3 meter lång fast kabel, vilket ger dig flexibilitet vid installationen.

Smidig integration med Teslas egna app

En av fördelarna med Tesla Wall Connector är att den kan styras via Teslas egen app, vilket ger dig bekvämlighet och kontroll över laddprocessen direkt från din mobiltelefon. Dessutom erbjuder laddboxen en inbyggd energimätare och stöd för RFID, vilket möjliggör säker och praktisk användning.

Begränsat väderskydd ställer krav på var laddboxen placeras

Tesla Wall Connector har en IP-klassning på IP55, vilket innebär att den är skyddad mot damm och vattenstänk. Dock bör man vara medveten om att den inte har samma höga IP-klassning som vissa andra laddboxar på marknaden. Det är viktigt att överväga om den planerade installationsplatsen är skyddad och om laddboxens IP-klassning är tillräcklig för dina behov.

Sammanfattningsvis är Tesla Wall Connector Gen 3 en pålitlig och användarvänlig laddbox med en imponerande laddkapacitet. Den är speciellt utformad för Tesla-bilar men kan även användas med andra elbilar. Genom att använda Teslas app kan du enkelt övervaka och styra laddningen, vilket ger dig en bekväm och anpassningsbar laddningsupplevelse. Dock bör man vara medveten om att den har en något lägre IP-klassning jämfört med vissa andra laddboxar på marknaden.

Säljs hos Evify.

Vanliga frågor om laddboxar

Vilken typ av laddbox behöver jag för min elbil?

Beroende på dina behov och elbilens krav kan du välja antingen en väggmonterad laddbox eller en stationär laddbox.

Hur väljer jag rätt effekt och strömstyrka för min laddbox?

För att välja rätt effekt och strömstyrka bör du ta hänsyn till din elbils kapacitet och dina laddningsbehov. Konsultera din bils specifikationer eller rådfråga tillverkaren för att få rätt information.

Vilka säkerhetsfunktioner bör jag leta efter i en laddbox?

Några viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar överströmsskydd, jordfelsskydd och temperaturövervakning. Se till att laddboxen har lämpliga certifieringar och följer säkerhetsstandarder.

Är det svårt att installera en laddbox hemma?

Installationen kan variera beroende på dina befintliga elektriska anslutningar och kräver ofta hjälp från en professionell elektriker. Det är viktigt att följa tillverkarens installationsanvisningar för att säkerställa korrekt installation.

Vilken typ av laddningskabel och kontakt behöver jag för min elbil?

Det beror på din elbils modell och tillverkare. Kontrollera din bils specifikationer eller rådfråga tillverkaren för att få information om vilken typ av laddningskabel och kontakt som passar bäst för din elbil.

Finns det olika laddboxmodeller som passar olika elektriska anslutningar?

Ja, det finns laddboxar som är utformade för olika elektriska anslutningar och spänningar. Se till att välja en laddbox som är kompatibel med ditt befintliga elsystem.

Kan jag använda samma laddbox för flera elbilar samtifigt?

Ja, det finns laddboxar som stöder laddning av flera fordon samtidigt. Se till att välja en laddbox med tillräcklig kapacitet och antal laddningsuttag för dina behov.

Kan jag styra och övervaka min laddbox via en mobilapp?

Många laddboxar erbjuder smarta funktioner och mobilappar som låter dig styra och övervaka laddningen. Kontrollera om den laddbox du överväger har dessa funktioner och om den är kompatibel med din smartphone.

Vilken typ av underhåll kräver en laddbox?

Generellt sett kräver laddboxar minimalt underhåll. Regelbunden rengöring och inspektion av anslutningar är dock bra att utföra. Följ tillverkarens rekommendationer för att säkerställa att laddboxen fungerar korrekt.

CJ

Kört på el sedan 2019 och aldrig tittat tillbaka. Gillar alla typer av elfordon, med en extra kärlek till elbil och elcykel. På EVfakta får jag utlopp för mina intressen inom teknik och miljö, design och webbutveckling.

Lämna en kommentar