Elsparkcyklarna med längst räckvidd (perfekta för pendlare)

Skrivet av: CJ

Uppdaterad:

Letar du efter en elsparkcykel med riktigt lång räckvidd, så att du bekvämt kan använda den för pendling och daglig användning? Då kommer du ha nytta av vår topplista med de längsta långkörarna som finns att köpa idag.

Vi kommer även att beröra vad som är normalt när det kommer till elsparkcyklars räckvidd, och för vem en extra lång räckvidd kan vara till nytta. Dessutom kommer vi att ta en titt på eventuella nackdelar med längre räckvidd på en elsparkcykel. Häng med!

Topp 5 elsparkcyklar med lång räckvidd

Spana in vår topplista för aktuella elsparkcyklar med extra lång räckvidd.

Ewheels E8 E-WHEELS E8120 kmSe pris
E-WHEELS E4 V2 MaxE-WHEELS E4 V2 Max85 kmSe pris
E-WHEELS E2S V2 MaxE-WHEELS E2S V2 Max70 kmSe pris
Navee N65Navee N6565 kmSe pris
NIU KQi3 ProNIU KQi3 Pro50 kmSe pris

Sugen på att veta mer om elsparkcyklarna i topplistan? Här följer några kortare presentationer av var och en.

Ewheels E8

1. E-WHEELS E8

E-wheels E8 är en elsparkcykel med flera imponerande uppdateringar jämfört med E7-modellen. Den har nu ett dubbelt så stort batteri med en kapacitet på 60 V och 26 Ah, vilket ger en imponerande total energi på 1560 Wh och en räckvidd på upp till 120 km.

Motorn har också uppgraderats och ger en nominell effekt på 2×1600 W, vilket motsvarar totalt 3200 W och ger en snabb acceleration.

Se pris

E-WHEELS E4 V2 Max

2. E-WHEELS E4 V2 Max

E4 V2 MAX är en elsparkcykel som är perfekt för långa sträckor. Med sin lätta vikt på 23 kg är den idealisk för vardagsanvändning och pendlingsresor på längre distanser. Den är också utrustad med en kraftfull 1000 W-motor på bakhjulet, vilket gör den kapabel att klara även de brantaste backarna. Fram- och bakhjulen har stötdämpare som ger en extremt behaglig körupplevelse.

Med en imponerande räckvidd på upp till 85 km är den lämplig för personer med längre pendlingsträckor. Mekaniska skivbromsar ger trygghet vid oväntade hinder eller behov av hastighetsreglering. Den har också 10-tums luftfyllda däck fram och punkteringsfria däck bak.

Se pris

E-WHEELS E2S V2 Max

3. E-WHEELS E2S V2 Max

E-wheels har lanserat en uppgraderad version av sin bästsäljande elsparkcykel, V2 PRO, kallad V2 MAX. MAX-versionen har flera fördelar, inklusive en ännu starkare motor på 1600 W, en uppdaterad LCD-skärm och ett ökat batteri med imponerande räckvidd. Den finns även i en Long Range+-modell med ett ännu större batteri och stötdämpare fram.

E2S V2 MAX har blivit uppmärksammad i tester och jämförs ofta med den mycket populära Ninebot Max G30, men erbjuder en starkare motor och längre räckvidd. E-wheels E2-serien är populär och har fått utmärkta betyg i tester.

Se pris

Navee N65

4. Navee N65

Navees N65 är en kraftfull elsparkcykel med ett starkt litiumbatteri som ger en räckvidd på upp till 65 km. Den har tre valbara hastigheter och en LED-skärm för enkel hastighetsjustering och batteriövervakning i realtid. Med sin 500 W starka motor kan den klara branta backar i upp till 25% lutning.

N65 har ett avancerat bromssystem med E-ABS fram och skivbroms bak för korta stoppsträckor och högre säkerhet. Den är också utrustad med en kraftfull framlykta för bättre synlighet och synlighet för andra trafikanter.

Designmässigt är N65 hopfällbar på två ställen och har 10-tums däck för en stabil och bekväm körning. Den har även en tålig aluminiumram, en bred ståplatta och väger endast 23,5 kg, vilket gör den lätt att bära med sig.

Se pris

NIU KQi3 Pro

5. NIU KQi3 Pro

NIU KQi3 Pro från NIU är en kraftfull elscooter som erbjuder en perfekt lösning för pendling. Med en batterikapacitet på 486 Wh har den en bra räckvidd på upp till 50 km på en enda laddning. Elscootern har också regenerativ bromsning som laddar batteriet när du bromsar.

Toppfarten är 25 km/h med en motor på 350 W, vilket gör att du snabbt kan ta dig dit du behöver. Backar med en lutning på upp till 20 grader är inga problem för NIU KQi3 Pro.

Elscootern erbjuder fyra körlägen för anpassningsbar hastighet och körsätt. Den har en bred plattform, ett bekvämt styre och stora däck för maximal komfort, vilket gör att den kallas ”elscootrarnas SUV”.

NIU KQi3 Pro har en enkel och säker ihopfällningsteknik som gör den lätt att transportera och förvara. Du kan ansluta den till en app för att övervaka hastighet och batterinivå samt styra körläget.

Säkerheten är prioriterad med dubbla skivbromsar, kraftfulla LED-lampor, reflexer och en mekanisk ringklocka. Scootern är tillverkad av flygplansklassad aluminium och har ett patenterat batteriskyddssystem för extra säkerhet.

Se pris

Hur lång räckvidd är normalt?

Normalspannen för elsparkcyklars räckvidd varierar beroende på flera faktorer, till exempel körstil, terräng och vikt på föraren. Generellt sett kan de flesta elsparkcyklar på marknaden idag erbjuda en räckvidd på någonstans mellan 20 och 50 kilometer på en enda laddning.

Det är viktigt att notera att vissa avancerade modeller kan erbjuda längre räckvidd, upp till 80 kilometer eller mer, medan mindre och mer budgetvänliga alternativ kan ha en något kortare räckvidd på cirka 10 till 20 kilometer.

Det är alltid bäst att kontrollera specifikationerna för den specifika elsparkcykeln du är intresserad av, eftersom räckvidden kan variera betydligt mellan olika modeller och tillverkare.

För vem är det bra med extra lång räckvidd på elsparkcykeln?

Extra lång räckvidd på en elsparkcykel är särskilt bra för pendlare och personer som vill slippa ladda batteriet flera gånger i veckan. Längre räckvidd ger mer flexibilitet, sparar tid och möjliggör längre resor utan avbrott.

Finns det några nackdelar med att en elsparkcykel har lång räckvidd?

Ja, det finns några potentiella nackdelar eller kompromisser att vara medveten om när det gäller elsparkcyklar med längre räckvidd:

  1. Tyngre vikt: Batterierna som krävs för att ge en längre räckvidd kan vara tyngre än de som används i elsparkcyklar med kortare räckvidd. Detta kan påverka hur lätthanterlig elsparkcykeln upplevs, särskilt när du behöver lyfta eller bära den.
  2. Större storlek: För att rymma ett batteri med större kapacitet kan elsparkcyklar med längre räckvidd vara något större i storlek. Detta kan påverka hur lätt det är att ta den med sig och förmågan att enkelt fällas ihop.
  3. Dyrare: Elsparkcyklar med längre räckvidd och mer avancerade batterier är i regel dyrare än modeller med kortare räckvidd. Om du prioriterar en längre räckvidd får du vara beredd att betala mer, eller leta begagnat.
  4. Längre laddningstid: Eftersom elsparkcyklar med längre räckvidd ofta har batterier med större kapacitet kan laddningstiden vara längre. Det kan kräva mer tid att ladda batteriet fullt, vilket kan vara en faktor att beakta om du har begränsat med tid eller behöver snabb laddning.

Det är viktigt att försöka avgöra vilka behov och prioriteringar som är viktigast för dig innan du väljer en elsparkcykel med längre räckvidd.

Ewheels E8 E-WHEELS E8120 kmSe pris
E-WHEELS E4 V2 MaxE-WHEELS E4 V2 Max85 kmSe pris
E-WHEELS E2S V2 MaxE-WHEELS E2S V2 Max70 kmSe pris
Navee N65Navee N6565 kmSe pris
NIU KQi3 ProNIU KQi3 Pro50 kmSe pris

CJ

Kört på el sedan 2019 och aldrig tittat tillbaka. Gillar alla typer av elfordon, med en extra kärlek till elbil och elcykel. På EVfakta får jag utlopp för mina intressen inom teknik och miljö, design och webbutveckling.

Lämna en kommentar