7 smarta tillbehör till elsparkcykel (som alla borde ha)

Skrivet av: CJ

Uppdaterad:

Cykla säkert och bekvämt med de rätta tillbehören till din elsparkcykel. Vi har samlat några av de mest praktiska och användbara produkterna som kommer att göra din resa ännu mer njutbar. Från en innovativ cykelhjälm som bevarar din frisyr till smarta lås, förvaringslösningar och mobilhållare – ta din elsparkcykel till nästa nivå!

Hjälm från Hövding

Det finns bara en hjälm för alla som värdesätter att skydda sitt huvud, samtidigt som de inte vill riskera att förstöra sin frisyr: Hövding. Hövding är en utmärkt cykelhjälm, och istället för den traditionella hjälmdesignen erbjuder Hövding en innovativ och diskret lösning.

Hövding fungerar som en krage som bärs runt halsen och aktiveras automatiskt vid en olycka. Den utlöser en airbag som bildar en skyddande luftkudde runt huvudet på bara några millisekunder. Denna revolutionerande teknologi ger överlägset skydd utan att behöva kompromissa med stil eller frisyr.

Hövding är såklart dessutom designad för att vara bekväm att bära under cykelturen. Den är lätt och ergonomiskt utformad för att passa olika huvudstorlekar. Dessutom finns det olika mönster och färger att välja mellan för att passa individuella stilar och preferenser.

Så om du är ute efter en cykelhjälm som ger utmärkt skydd samtidigt som den bevarar din frisyr, är Hövding det perfekta valet. Du kan cykla säkert och se fantastisk ut samtidigt!

Hövding 3.0 cykelhjälm

Hövding 3.0

Nyskapande airbag för stilsäkra cyklister

Vid en eventuell olycka blåser airbagen upp och formar sig kring huvud och nacke som en skyddande huva, en process som sker på 0,1 sekund.

Köp hos Outnorth

Skivbromslås med larm

Ett skivbromslås är ett oumbärligt tillbehör för ägare av elsparkcyklar. Först och främst erbjuder skivbromslåset en hög nivå av säkerhet. Genom att fästa det direkt på bromsskivan på din elsparkcykel förhindrar det effektivt att hjulet kan rotera. Detta gör det extremt svårt för någon att snabbt och enkelt köra iväg med din värdefulla elsparkcykel.

Portabilitet är en annan fördel med skivbromslås. De är kompakta och lätta att bära med sig, och du kan enkelt förvara låset i en väska eller fästa det på ramen eller styret på din elsparkcykel när du är på språng. Detta gör det enkelt att använda låset var som helst och när som helst du behöver parkera din elsparkcykel.

Vi gillar särskilt skivbromslås från Zovii, som har en extra smart funktion: ett högljutt alarm. Alltså, det är svårt att föreställa sig hur högt det låter när larmet går. Låt oss nöja oss med att 120 decibel är högt och att det kommer höras rejält om någon obehörig är framme och bråkar med låset.

ZOVII ZS6

Skivlås med alarm

Lätt och robust skivlås, anti-tjuv-alarm med rörelsesensor och push-down nyckel.

Köp hos Ewheels

Bygellås med larm

Jepp, ett till lås (man kan aldrig vara FÖR säker). Men ett bygellås ger faktiskt ett lite annat skydd, inte minst eftersom det ger dig möjlighet att låsa fast elsparkcykeln i något fast objekt, till exempel en stolpe eller ett cykelställ. Med endast ett skivlås finns alltid risken att en tjuv skulle lyfta med sig hojen för att bryta upp det på en annan plats.

Bygellåset gör den manövern betydligt svårare. Även här är vi extra förtjusta i bygellåsen från Zovii. Förutom att du enkelt kan låsa fast den i fasta föremål så har det samma högljudda alarm som skivbromslåset ovan.

Bygellås till elsparkcykel

ZOVII Bygellås

Bygellås med alarm

Bygeln (14mm tjock) är konstruerad av hårdmetallförstärkt stål och klädd i PVC. Låset är väderbeständigt och är lämpat för bruk i nordiskt klimat. Finns i flera storlekar på bygeln.

Köp hos Ewheels

Portabel handhållen elkompressor

En smart produkt som är bra att ha hemma (eller ta med sig) är en kompakt liten elkompressor. Jämfört med att använda en klassisk cykelpump sparar du både tid och energi, och priset är bara lite högre än vad en vettig pump brukar kosta.

Elkompressorn är mångsidig och kan användas på elcyklar, elsparkcyklar och till och med bollar (levereras med olika munstycken för alla tänkbara ändamål). På displayen kan du enkelt se lufttrycket och vara säker på att få exakt rätt tryck.

Med en elkompressor kommer du alltid vara redo att fylla på dina däck med luft, supersnabbt och utan att själv behöva pumpa.

Portabel handhållen elkompressor

Portabel elkompressor

Alltid luft nära till hands

Elkompressorn kan användas lika väl på elcyklar som på elsparkcyklar och till och med bollar. På displayen ser du lufttrycket och kan vara säker på att få exakt rätt tryck.

Köp hos Ewheels

Vattentät väska till styret

Skydda dina värdesaker med en vattentät väska som enkelt hängs upp på styret. Med praktiska fack och fickor håller du lätt ordning på dina grejer, samtidigt som de får skydd från väder och vind. Också praktisk för att förvara lås när de inte används.

Väska till elsparkcykel

Väska till elsparkcykel

Praktisk och vattentät

Väskan har två fickor och ett större fack som gör det enkelt att organisera och förvara dina tillhörigheter. Rymmer ca 3 liter.

Köp hos Rull.se

Korg till styret

Uppgradera din elsparkcykel med en praktisk korg som enkelt kan fästas på styrstången. En korg ger dig extra utrymme att till exempel transportera matvaror eller picknick-mat under dina äventyr. Slipp besväret med att balansera påsar och njut av en bekväm och smidig upplevelse.

Denna styrstångskorg är tillförlitlig och hållbar, och gör det enkelt att ta med dig nödvändigheter för en dag i parken eller snabba ärenden.

Korg till styret

Korg till elsparkcykel

Packa med dig allt

Ett fäste skruvas fast runt ramen, styrstången eller sadelstolpen beroende på var du har bäst utrymme. Korgen kan därefter snabbt kopplas loss och bäras med i handtaget.

Köp hos Rull.se

Mobilhållare

Kör aldrig mer vilse! Med mobilen lätt tillgänglig har du alltid GPS inom räckhåll, eller för den delen vilken app du än vill använda. En mobilhållare till styret frigör båda händerna och låter dig köra med full säkerhet, samtidigt som mobilen kan vara nära till hands när du behöver den.

Mobilhållare till styret på elsparkcykel

Mobilhållare till styret

Håller mobilen på plats

Passar alla mobiler upp till 6″ och fästs enkelt på elsparkcykelns styre. Mobilen knäpper du sedan enkelt in och ut från hållaren.

Köp hos Ewheels

CJ

Kört på el sedan 2019 och aldrig tittat tillbaka. Gillar alla typer av elfordon, med en extra kärlek till elbil och elcykel. På EVfakta får jag utlopp för mina intressen inom teknik och miljö, design och webbutveckling.

Lämna en kommentar