Crescents elcyklar (komplett guide för 2023)

Skrivet av: CJ

Uppdaterad:

Det klassiska svenska cykelmärket Crescent är även stora inom elcyklar. Frågan är då om dessa kan vara ett bra köp, eller om de bara är populära på grund av sitt varumärke? Läs vidare för att få koll på vilka cyklar Crescent säljer, hur de står sig mot andra märken, och köptips för dig som är sugen på att slå till.

Är Crescents elcyklar bra?

Ja, generellt sett har Crescent ett gott rykte och är kända för att tillverka elcyklar av hög kvalitet. De har varit verksamma inom cykelindustrin under lång tid och har ett etablerat varumärke. Crescent erbjuder ett brett sortiment av elcyklar, så du lär inte ha problem att hitta en elcykel som passar just dina önskemål.

Vilka elcyklar gör Crescent?

Crescent har en bred kollektion av elcyklar. Nedan hittar du de mest populära elcyklar som ingår i det aktuella sortimentet.

ModellMotortypRäckviddVäxlarTillgängliga storlekar (cm)
ElinaFram40-70 km747, 51, 55
ElderMitt40-70 km758
EloraMitt40-70 km751, 55
EliMitt40-70 km1158

Crescent Elina

Crescent Elina

Perfekt för pendlaren

Elina är en populär och snygg elcykel från Crescent. Med en stilren design, rejäla prestanda och pålitliga bromsar är Elina ett mycket bra val för stadscykling och kortare pendlingssträckor.

Crescent Elina elcykel
  • Elina är en populär och snygg elcykel från Crescent
  • Pålitlig elmotor och pakethållarbatteri (400 Wh)
  • Stilren design, bekväm sadel och pålitliga bromsar.
  • 7-växlar, 25 km/h topphastighet
  • 28” hjul, fotbroms (bak), skivbroms (fram)
  • LCD-display
  • Vikt: 25 kg
  • Inkluderar cykelkorg, stöd, ramlås och belysning

Rekommenderad återförsäljare:

Elina från Crescent är en populär och snygg elcykel som erbjuder både bekväm och enkel cykling. Med sin elmotor i framhjulet och 400 Wh pakethållarbatteri kan du njuta av en hjälpmotor som gör cykelturen enklare och mer energieffektiv. Du har möjlighet att själv välja nivån av assistans från motorn och till och med använda motorn när du leder cykeln.

Crescent Elina elcykel

En av de positiva egenskaperna hos Elina är dess stilrena design och låga insteg, vilket gör det enkelt att kliva på och av cykeln. Med en 7-växlad växellåda, fotbroms bak och skivbroms fram erbjuder cykeln pålitlig och effektiv bromsning. Dessutom kommer Elina med ett styrlagerlås som gör att styret kan hållas upprätt även om korgen är fullastad.

Elina levereras med en display på styret som ger dig information om cykelns batterinivå, och det finns även en smart funktion för att enkelt kunna fästa och ta av en väska eller korg från pakethållaren. Cykeln inkluderar även en cykelkorg med en anpassad tygväska, stöd, godkänt ramlås och belysning.

När det gäller prestanda har Elina en topphastighet på 25 km/h och en räckvidd på cirka 4-7 mil, beroende på terräng och användning. Med sina 28-tums hjul och Shimano-bromsar erbjuder cykeln en stabil och pålitlig körupplevelse. Dessutom har Elina bekväma handtag och en dämpande sadel för extra komfort.

En potentiell nackdel med Elina är att vikten är 25 kg, vilket kan vara lite tungt att hantera vid vissa tillfällen, särskilt om du behöver bära cykeln uppför trappor eller lyfta den in i en bil.

Sammanfattningsvis erbjuder Elina från Crescent en bekväm och lätthanterlig elcykelupplevelse. Med sin eleganta design, enkel kliva-av-och-på-design och pålitlig elmotor är den ett attraktivt val för stadscykling och kortare pendlingsturer.

Köp Crescent Elina hos Elcykelvaruhuset

Crescent Elder

Crescent Elder

Funkar on- och off-road

Crescent Elder är en populär och testvinnande elcykel med elegant aluminiumram och smidigt Shimano-växelsystem. Det perfekta valet för stadscykling och äventyr.

Crescent Elder elcykel
  • Elder är en populär och snygg elcykel från Crescent
  • Kraftfull mittmotor som ger en naturlig cykelkänsla
  • 7-växlar, 25 km/h topphastighet
  • 28” hjul, fotbroms (bak), skivbroms (fram)
  • LCD-display
  • Vikt: 25 kg
  • Passar för långa cyklister

Rekommenderad återförsäljare:

Crescent Elder är en populär och testvinnande elcykel som kombinerar stil, prestanda och bekvämlighet på bästa sätt. Med sin eleganta aluminiumram och smidiga Shimano-växelsystem med tio växlar är denna elcykel både funktionell och estetiskt tilltalande.

Crescent Elder elcykel

Bromskraft och kontroll levereras av de hydrauliska skivbromsarna på Crescent Elder. Oavsett om du cyklar i stadsmiljö eller utforskar terrängen, kan du vara trygg i vetskapen att dessa bromsar är säkra och pålitliga.

Crescent Elder har en smart inbyggd USB-port som gör det enkelt att ladda dina enheter, till exempel mobiltelefonen, under cykelturen.

Denna imponerande elcykel har fått erkännande i tester och har blivit bäst i test hos PriceRunner. Den har hyllats för sin fantastiska körupplevelse både med och utan elassistans, samt för den effektiva elassistansen som erbjuds. Testare har även uppskattat den gedigna utrustningen och genomtänkta konstruktionen hos Crescent Elder.

Sammanfattningsvis är Crescent Elder en välkonstruerad och elegant elcykel som erbjuder imponerande prestanda och bekvämlighet. Med sina hydrauliska skivbromsar, praktiska pakethållare och smarta USB-port är denna elcykel det perfekta valet för både stadscykling och äventyr. Upptäck cykelvärlden på ett helt nytt sätt med Crescent Elder!

Köp Crescent Elder hos Elcykelvaruhuset

Crescent Elora

Crescent Elora

Funkar on- och off-road

Crescent Elora är en vardagsvänlig elcykel, fullt utrustad med godkänt ramlås, reflexdäck, belysning och en avtagbar cykelkorg.

Crescent Elora elcykel

Rekommenderad återförsäljare:

Crescent Elora är en omtyckt elcykel som erbjuder en rad fördelar och bekvämligheter för cyklister. Med en stark motor och det avancerade EGOING-systemet är denna cykel utformad för att göra cyklingen enklare och mer njutbar. Motorn är centralt placerad och erbjuder precis den assistans du behöver vid start, backar, motvind eller när du promenerar bredvid cykeln. Detta ger en smidig och kraftfull cykelupplevelse.

En av de mest praktiska funktionerna hos Elora är det pakethållarbatteri på 400 Wh. Batteriet är enkelt att ta ur cykeln och kan bäras med dig för laddning eller för att undvika stölder. Dessutom kan du få hjälp av din återförsäljare för att anpassa batteriet så att det endast fungerar med din cykel och för att ställa in cykelns körstil efter dina preferenser.

Elora har en användarvänlig knapptryckningskontroll som ger dig möjlighet att välja mellan olika effektlägen och att växla mellan de 7 växlarna på ett enkelt sätt. En tydlig färgdisplay håller dig informerad om ditt läge och ger dig full kontroll under cykelturen.

Förutom sina tekniska fördelar har Elora också en rad praktiska funktioner. Den är fullt utrustad med godkänt ramlås, däck med reflexsidor och belysning som automatiskt tänds vid mörker. Dessutom ingår en avtagbar cykelkorg framtill, vilket gör det enkelt att fästa andra väskor eller korgar på pakethållaren.

Men, Elora är inte helt fri från nackdelar. En del ägare har klagat på att växlarna kan vara något högljudda, och dessutom kan menysystemet i cykeldatorn vara lite för krångligt och kräva extra tid för att vänja sig vid.

Trots dessa mindre nackdelar erbjuder Elora överlag en väldigt behaglig cykelupplevelse, utmärkt för dig som ställer höga krav på komfort och praktiska funktioner.

Köp Crescent Elora hos Elcykelvaruhuset

Crescent Eli

Crescent Eli

Sportig värstingcykel med extra kraft

Crescent Eli är en kraftfull och smart elcykel som ger dig en oslagbar körupplevelse. Med Eli kommer du att njuta av både enkel pendling och spännande äventyr.

  • Kraftfulla Bosch Performance-motorer ger imponerande kraft och snabb respons
  • App-koppling
  • Enastående design
  • Hög följsamhet som ger extra komfort och säkerhet
Crescent Eli elcykel

Rekommenderad återförsäljare:

Med sin kraftfulla prestanda och smarta funktioner är Crescent Eli det perfekta valet för dig som vill ha det bästa av två världar – enkel pendling och spännande äventyr.

Med Eli får du en oslagbar körupplevelse. Dess Bosch Performance-motorer levererar imponerande kraft och snabb respons. Med upp till 75 Nm i vridmoment och en topphastighet på 25 km/h tar den dig upp för backarna och fram genom motvind med lätthet. Du kan även träna på allvar genom att stänga av elassistansen och ge dig själv en rejäl träningsutmaning.

Crescent Eli elcykel

Eli är inte bara stark, den är också smart. Med hjälp av wireless-teknik kan du koppla upp cykeln mot din telefon och använda Flow-appen för att få tillgång till extra smarta funktioner. Du kan till exempel anpassa hur mycket assistans du vill ha, anpassa cykelns display och få information om hastighet och kördata.

Designen på Eli är enastående. Dess aerodynamiska ramar har en avskalad och stilren look som passar perfekt för den moderna cyklisten. Batteriet och kablaget är integrerade på ett elegant sätt, vilket ger ett rent och snyggt intryck. Varje detalj har fin finish som förhöjer känslan av att det här är en välbyggd cykel.

Komfort och säkerhet är också i fokus. Följsamma dämpargafflar ger en mjuk och behaglig åktur, medan de hydrauliska skivbromsarna från Shimano ger pålitlig och effektiv bromskraft. Du kan känna dig trygg och säker oavsett terräng eller väderförhållanden.

Det finns dock några faktorer att ha i åtanke när det gäller dessa cyklar. Deras prestanda och smarta funktioner gör att priset blir högt, åtminstone relativt Crescents andra elcyklar. Om du inte är van kan du också uppleva att det finns en inlärningskurva när det kommer till att använda den trådlösa tekniken och appen.

Sammanfattningsvis är Eli en riktig värsting-elcykel som erbjuder prestanda, stil och smarta funktioner. Du kommer att njuta av dess kraftfulla motor, anpassningsbara inställningar och eleganta design. Om du väljer en Crescent Eli kan du se fram emot både spännande cykelturer och en enklare vardag.

Köp Crescent Eli hos Elcykelvaruhuset

Ska man välja elcykel med motorn i mitten, fram eller bak?

Valet av motorplacering på en elcykel beror på olika faktorer och preferenser, och det finns fördelar och nackdelar med varje alternativ. Här är en översikt över de olika motorplaceringarna:

Mittmotor (centralt monterad)

Fördelar:

  • Bättre viktfördelning
  • Naturlig känsla
  • Bra klättringsförmåga i backar

Nackdelar:

  • Oftast dyrare än andra alternativ

Frammotor

Fördelar:

  • Enkla att installera
  • Relativt billiga

Nackdelar:

  • Ojämn viktfördelning
  • Kan kännas ovant jämfört med en traditionell cykel

Bakmotor

Fördelar:

  • Bra acceleration
  • Känns relativt naturligt att cykla med

Nackdelar:

  • Ojämn viktfördelning
  • Kan ha vissa balansproblem på hala ytor

Det bästa valet av motorplacering beror på dina specifika behov, cykeltyp och terräng där du oftast cyklar. Mittmotorer är vanligtvis populära för deras jämnare viktfördelning och naturliga känsla, men både fram- och bakhjulsmotorer har sina fördelar i vissa situationer. Om du är osäker är det klokt att prova olika alternativ och se vilket som passar dig bäst.

Storleksguide för Crescents elcyklar

Nedan finns en översikt över Crescents elcyklar, deras ramstorlek och den rekommenderade längd som de uppger att den som cyklar ska ha.

ModellRamRek. längd
Elina47cmca 150 – 165 cm
Elina51cmca 160 – 180 cm
Elly51cmca 160 – 180 cm
Elmer51cmca 160 – 180 cm
Elora51cmca 160 – 180 cm
Elsa51cmca 160 – 180 cm
Elgot55cmca 170 – 195 cm
Elina55cmca 170 – 195 cm
Elder58cmca 180 – 200 cm
Eli58cmca 180 – 200 cm

CJ

Kört på el sedan 2019 och aldrig tittat tillbaka. Gillar alla typer av elfordon, med en extra kärlek till elbil och elcykel. På EVfakta får jag utlopp för mina intressen inom teknik och miljö, design och webbutveckling.

Lämna en kommentar