Recension: NIU NQi Sport X Standard Range

Skrivet av: CJ

Uppdaterad:

NIU NQi Sport är en uppdaterad elmoped som erbjuder en kombination av modern design och innovativa funktioner. Med smarta detaljer och en bekväm körupplevelse har den potential att vara en pålitlig trotjänare för både stadskörning och längre sträckor.

Den här sidan innehåller reklamlänkar. Det innebär att EVfakta får en liten provision om du handlar en produkt efter att ha klickat på vår länk. Det kostar dig inget, och hjälper oss driva sidan vidare. Tack!

NIU NQi Sport X

NIU NQi Sport X Standard Range

Modern komfort

NIU NQi Sport är en modern elmoped med en kombination av stilren design och innovativa funktioner. Den erbjuder både komfort och prestanda för både stadskörning och längre sträckor.

Rekommenderad återförsäljare:

Fördelar

  • Kraftfull motor på 1800 Watt som klarar varierade underlag och branta backar
  • Räckvidd på upp till 70 kilometer
  • Stor och läsbar instrumentpanel med färggrafik
  • Modern design och innovativa funktioner
  • Praktiskt keyless-lås för enkel låsning och upplåsning

Nackdelar

  • Priset

Specifikationer

VarumärkeNIU
FärgMattsvart
MotortypBosch for NIU
BromsarSkrivbroms fram och bak
Motorstyrka1800W (peak 2300 W)
VäxlingAutomat
Mopedtyp45kmh klass 1
BatteriEl, Lithiumbatteri 60V 26Ah
RäckviddUpp till 70km räckvidd
MåttLängd:1800mm
Bredd: 740mm
Höjd: 1130mm
Fälgar12″ fram och bak
Vikt78kg
PassagerareJa

Design och funktioner

NQi Sport har genomgått flera förbättringar som gör den mer praktisk och attraktiv.

Det nya keyless-låset möjliggör enkel låsning och upplåsning med fjärrkontrollen eller mobiltelefonen. Det gör att du slipper hålla koll på ytterligare nycklar i vardagen och kan alltid vara redo att använda din moped.

Instrumentpanelen på NIU NQi Sport X

Den nya modellens instrumentpanel är större och visar nu färggrafik, vilket gör att informationen på displayen blir lättare att läsa av. En stor förbättring som gör att det känns säkrare att köra mopeden, samtidigt som det bidrar till att ge mopeden ett modernt utseende.

Likt tidigare finns ett USB-uttag (USB-A) integrerat, som du kan använda för att till exempel ladda din telefon. Nu finns också ett uttag för USB-C, som gör mopeden kompatibel även med mer moderna USB-tillbehör.

Utöver allt detta har NIU bytt till längre backspeglarna som förbättrar sikten och på så vis bidrar till att öka säkerheten när du är ute och kör.

Något som är viktigt att nämna är att stödets placering gör att det finns risk att det tar i marken om du tar skarpa kurvor. Var därför uppmärksam på det och se till att svänga kontrollerat.

Prestanda

NQi Sport levererar imponerande prestanda. Med en kvick motor på 1800 Watt finns det tillräckligt med kraft för att hantera alla typer av underlag och till exempel branta backar.

Dessutom är den anpassningsbar, och med tre effektlägen kan du enkelt justera körningen efter olika situationer och terräng. På så vis kan du själv reglera om du vill prioritera en längre räckvidd eller en mer kraftfull acceleration.

Batteri och laddning

NIU har utvecklat ett batteri som gör det möjligt att köra upp till 70 kilometer på en enda laddning. Batteriet förlänger räckvidden genom att använda avancerad teknik med fokus på energibesparing och återvinning av bromskraft. Den relativt långa räckvidden är en stor fördel som gör att du kan slappna av och inte tänka så mycket på att batteriet behöver laddas.

En annan fördel med batteriet på elmopeden är att det är placerat under fötterna när du kör. Detta bidrar till en bra viktfördelning och skapar samtidigt utrymme under sadeln för förvaring, till exempel för ett extrabatteri.

Med möjligheten att ha ett extrabatteri och den portabla designen på batterierna behöver du aldrig oroa dig för att ha slut på kraft. Det är enkelt att bära med sig batterierna hem eller till jobbet efter körning och sedan ladda dem där. Du kan också välja att ladda batteriet direkt i mopeden om det passar dig bättre.

Precis som de flesta elmopeder är laddning av batteriet relativt billigt. En full laddning har en uppskattad kostnad på cirka 1,5-2 kr, vilket motsvarar ungefär 30 öre per körd mil.

Komfort

Sitsen på NIU NQi Sport X

NIU NQi Sport erbjuder en bekväm åktur både för föraren och en eventuell passagerare. Det märks att sadeln är utformad med tanke på att vara skön även under längre sträckor.

Förutom sadeln är det värt att nämna att NQi Sport har en väl avvägd fjädring. Det bidrar till en behaglig körning både för en mer återhållsam och lugn körstil samt en mer aktiv och fartfylld körning.

Pris

Det rekommenderade återförsäljarpriset är 34 995 kr, vilket vi tycker är lite högre än vad man kunnat önska. Eftersom mopeden har så goda egenskaper i övrigt är faktiskt priset den främsta nackdelen att lyfta fram.

NIU NQi Sport X

NIU NQi Sport X Standard Range

Modern komfort

NIU NQi Sport är en modern elmoped med en kombination av stilren design och innovativa funktioner. Den erbjuder både komfort och prestanda för både stadskörning och längre sträckor.

Rekommenderad återförsäljare:

CJ

Kört på el sedan 2019 och aldrig tittat tillbaka. Gillar alla typer av elfordon, med en extra kärlek till elbil och elcykel. På EVfakta får jag utlopp för mina intressen inom teknik och miljö, design och webbutveckling.

Lämna en kommentar